Омбудсмен назвав регіон-рекордсмен України за скаргами щодо порушення мовного закону

Найбільше звернень стосуються відсутності української версії сайтів про надання послуг та інтернет-магазинів – 281.

Із 16 січня до 11 лютого до Офісу уповноваженого із захисту державної мови надійшло 605 скарг про порушення мовного закону. Найбільше – 276 – зафіксовано з Києва та Київської області. Про це повідомляється на сторінці омбудсмена у Facebook, інформують Патріоти України.

У східних і західних областях кількість ймовірних порушень незначна:

  • в Луганській – 7,
  • Миколаївській – 6,
  • Донецькій – 4,
  • Тернопільській – 4,
  • Херсонській, Рівненській, Івано-Франківській, Закарпатській, Хмельницькій – по 2.

Найбільше звернень стосуються відсутності української версії сайтів про надання послуг та інтернет-магазинів – 281. На порушення своїх прав, перешкоджання та обмеження в користуванні державною мовою у сфері обслуговування поскаржилися 126 осіб. Із загальної кількості 53 звернення надійшло з Києва.

Крім того, на сторінці омбудсмена підкреслюється, що надходить інформація про використання недержавної мови серед депутатів місцевих рад. Такі випадки зафіксовані в Миколаєві, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...