Омбудсмен розповів, скільки цивільних українців перебуває у російському полоні

За даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця Росія утримує у полоні понад 20 тисяч цивільних українців, однак ця цифра може бути набагато більша, передають Патріоти України.

"За нашими приблизними оцінками, РФ наразі утримує понад 20 тис. цивільних заручників", - зазначив омбудсмен на прес-конференції.

За словами Лубінця, ці дані базуються на підставі звернень особисто до уповноваженого від родичів, чиїх рідних та близьких затримали окупанти.

Він уточнив, що ця цифра набагато більша, адже українці, які наразі перебувають на тимчасово окупованих Росією територіях, до омбудсмена не звертаються або звертаються дуже рідко, бо навіть звернення до українського омбудсмена РФ розцінює як шпигунство.

"Після того, як ми повернемо усі українські території, ця цифра буде набагато більша", - сказав Лубінець. Водночас, він уточнив, що наразі перемовини щодо звільнення цивільних бранців Кремля тривають.

"Комунікація є. Це те, що я можу зараз публічно сказати", - додав омбудсмен. За його словами, ця комунікації відбувається різними каналами.

Зокрема, комунікація з російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою відбувається у щоденному режимі через співробітників офісів омбудсменів.

Ринок готовий до дива повітряного відпочинку та мандрівок: В США почали продавати одномісні електролітаки. Власникам для аолтотів ліцензії не потрібні

п’ятниця, 17 травень 2024, 3:25

Компанія Pivotal планує з липня розпочати постачання свого eVTOL-літака Helix вартістю від 190 тисяч доларів. Для керування таким літаком не потрібна ліцензія. . Хоча перший комерційний продаж Helix відбувся в жовтні минулого року, досі літаки випробо...

Ексгравець Арсенала заявив, що український футболіст може стати найкращим вінгером АПЛ

четвер, 16 травень 2024, 23:29

На думку Гаеля Кліші, перші півтора року українця в «Челсі» виявилися складними, зокрема й через ситуацію в його рідній країні, передають Патріоти України. Колишній захисник Арсенала вважає, що у Мудрика є всі якості, щоб стати найкращим вінгером АПЛ у...