"Омікрон" дуже швидко поширюється в Європі: На які симптоми варто звернути увагу і коли бігти до лікаря

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький зазначає, що штам коронавірусу "Омікрон" поширюється дуже швидко і може стати домінуючим у Європі вже до середини січня. Про це він написав у своєму Telegram-каналі, зазначають Патріоти України.

"Омікрон" в Україні. Вже офіційно. Цей штам коронавірусу виявили у молодої жінки, яка повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де, ймовірно, і могла інфікуватися "Омікроном", - зазначив Радуцький. Він додав, що хвора перебуває на самоізоляції, але "є вірогідність, що інфікованих може бути набагато більше".

"Штам поширюється дуже швидко і може стати домінуючим у Європі вже до середини січня. Симптоми в цьому випадку відрізняються від добре відомих ознак, притаманних попереднім штамам вірусу (лихоманка, кашель, втрата нюху та смаку)", - наголосив депутат.

Так, підкреслив він, експерти радять звернути увагу на такі симптоми:

  • першіння у горлі,
  • сухий кашель,
  • сильна втома,
  • болі у м'язах та нічна пітливість.

"Без сумніву, Україні доведеться пережити ще одну хвилю пандемії. Наскільки потужною і тривалою вона буде, залежить від нас. Єдиним захистом проти хвороби залишається вакцинація", - написав Радуцький.

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...