"Омікрон" може витіснити "Дельту": Експерти спрогнозували, коли Україну охопить нова COVID-хвиля

Аналітики прогнозують нову хвилю COVID-19 в Україні на кінець січня, коли "Омікрон", найімовірніше, витіснить "Дельту". Мутованому вірусу достатньо трьох-чотирьох тижнів, щоб замістити попередника, передають Патріоти України.

В нашій країні офіційно підтвердили один випадок нового варіанта коронавірусу, однак інфекціоністи сходяться на тому, що хворих вже значно більшей. Про це 21 грудня йдеться в сюжеті ТСН 19:30.

"Омікрон" потрапив до України з Об'єднаних Арабських Еміратів. До інфекціоністки Ольги Голубовською звернувся 40-річний хворий, який вже лікувався у неї від коронавірусу раніше, а навесні був вакцинований. Лікарка запідозрила у пацієнта мутований варіант "Омікрон".

Інфекціоністка надіслала зразки на секвенування і незабаром лабораторія підтвердила, що новий штам COVID-19 дістався й до України. У пацієнта, до слова, вже негативний ПЛР-тест. Водночас лікарка переконана, що це далеко не єдиний випадок "Омікрона" на території країни.

За словами Голубовської, чимало зразків не потрапляють на секвенування вчасно. Тим часом головний санітарний лікар Ігор Кузін каже, що штам коронавірусу перевіряють, коли захворіла вакцинована людина, якщо пацієнт має не типові прояви хвороби або повернувся з закордону. Він теж погоджується, що в Україні хворих на "Омікрон" значно більше.

"Ми маємо затримки в секвенуванні", - констатує головний санлікар. Водночас, за словами експертів, точну кількість випадків нового штаму в Україні важливо знати, щоб спрогнозувати новий спалах захворюваності.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...