"Омікроном" і "Дельтою" можна заразитися одночасно: У Moderna попереджають про ще більш небезпечну мутацію COVID-19

Генеральний директор американської фармацевтичної компанії Moderna Пол Бертон допускає можливість одночасного зараження людини штамами коронавірусу "Омікрон" і "Дельта". Це може призвести до появи ще більш небезпечної мутації COVID-19. За словами Бертона, це може статися вже в найближчі тижні. Про це він заявив, виступаючи в Комітеті з питань науки й технологій Палати громад Великобританії, пише Daily Mail, передають Патріоти України.

"У найближчі місяці ці два штами будуть співіснувати. "Омікрон" почне інфікувати людей на тлі дуже складної ситуації з "Дельтою", — переконаний директор Moderna.

Бертон пояснює, що в зоні ризику перебувають пацієнти з низьким імунітетом. Фахівець уточнив, що в такому організмі два штами можуть "обмінюватися генами" і ця ситуація викликає побоювання. Бертон також попереджає, що велика кількість випадків Delta й Omicron, що циркулюють в Британії, роблять можливість мутації вірусу в організмі в більш небезпечний штам цілком імовірною.

"Безумовно, є дані, були деякі статті, опубліковані раніше в Південній Африці після пандемії, коли люди - і, звичайно, люди з ослабленим імунітетом - можуть бути носіями обох вірусів. Це можливо, особливо з урахуванням кількості інфекцій, які ми спостерігали", - сказав Бертон.

Дослідники, однак, попереджають, що такий розвиток подій, який в науці називають "процесами рекомбінації", можливий, але вимагає дуже специфічних умов і збігу в основному неконтрольованих подій. Крім того, новий варіант вірусу не виник протягом двох місяців, коли штам коронавірусу Delta перевершував Alpha.

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...