"Омікроном все частіше хворіють 30-річні": Лікар назвала нетипові симптоми коронавірусу - його "жертвою" може стати кожен

На Буковині зафіксовано 16 випадків інфікування штамом коронавірусу Омікрон. Він швидко поширюється і має симптоми, що нагадують звичайний ГРВІ, передають Патріоти України.

Менеджер з громадського здоров'я управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради Надія Лабанда в коментарі АСС зазначила, що Омікроном все частіше хворіють 30-річні люди, тоді як Дельтою - пацієнти у віці від 38 років. За її даними, штам Омікрон передається в 4,2 рази швидше в порівнянні з Дельтою.

"Найпоширеніші симптоми Омікрона: нежить, головний біль, втома, чхання, біль у горлі. До речі, відмінний від попередніх штамів симптом – чхання і захриплість голосу. А ось температуру фіксують тільки у чверті випадків. Тобто Омікрон дуже схожий на звичайний ГРВІ", - каже Надія Лабанда.

Лікар зазначила, що попри те, що Омікрон схожий на застуду, цей штам коронавірусу дуже небезпечний, оскільки він може спричинити тривалі наслідки для здоров'я, госпіталізацію і летальні випадки. Надія Лабанда закликала всіх вакцинуватися, тому що так можна перехворіти COVID-19 в легшій формі.

Варто зазначити, що станом на ранок середи, 19 січня 2022 року, коронавірус в Україні за добу виявили у 12 815 жителів країни (добою раніше було 8 558). У тому числі захворіли 1422 дитини та 464 медпрацівники.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...