"Они устали": ​З'ясовано причину падіння електроопор на перебудованому за мільярд Шулявському мосту Києва

Кличко не винуватийЕкспертиза встановлено причину падіння трьох опор освітлення, що стався 15 грудня на новенькому Шулявському шляхопроводі. Це сталося через заводський брак, повідомляє The Village Україна, зазначають Патріоти України.

Журналісти звернулися в КМДА, де їм сказали, що стовпи впали через заводський брак - причиною стало руйнування зварювального шва, який перебував в основі конструкції опор освітлення. Це виявили фахівці Інституту електрозварювання імені Патона і Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій.
З'ясувалося, що на момент монтажу завод-виробник надав сертифікат якості. При установці конструкції візуально визначити дефект було неможливо.
При перевірці конструкцій моста виявлені аналогічні пошкодження зварних швів. У КМДА вважають, що відповідальність за відновлення опор освітлення на мосту повинен понести генпідрядник - йому належить за свій рахунок усунути недоліки і відшкодувати збитки постраждалим при аварії.

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...

Важливий крок: У Міноборони розповіли, чи запрацює 18 травня е-кабінет для оновлення військових даних

субота, 18 травень 2024, 8:24

Електронний кабінет військовозобов'язаного запрацює 18 травня, коли новий закон про мобілізацію офіційно набере чинності. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна в ефірі "Радіо Свобода". Він підтвер...