Операцію контролював особисто адмірал Неїжпапа: Спецпризначенці ВМСУ відбили з полону морпіха, який більше року провів у катівнях на окупованій території (відео)

Загін спеціальної розвідки ВМС ЗСУ "Янголи" провів багатоетапну спецоперацію й евакуював з тимчасово окупованої території України морського піхотинця, який понад півтора роки провів в російському полоні.

"Морпіх, виконуючи завдання, потрапив до російського полону, де провів близько півтора роки. За цей час він неодноразово ставав жертвою та свідком тортур і знущань над українськими полоненими.

З перших днів, як Олександр потрапив до полону, військовослужбовці Загону спеціальної розвідки Військово-Морських Сил ЗСУ "Янголи" шукали варіанти, як повернути морпіха назад. А ще всіляко підтримували його матір Ольгу, яка працює вчителькою української мови", - йдеться в повідомленні ВМС ЗСУ.

Для визволення морпіха було залучено дуже багато сил. В результаті складної та багатоетапної операції "Янголам" вдалося провести успішну евакуацію та повернути 29-річного морського піхотинця.

З міркувань безпеки, деталі операції не розкриваються.

Повідомляється, що командувач ВМС ЗСУ віце-адмірал Олексій Неїжпапа особисто контролював проведення операції на всіх її етапах.

Морпіх став 69-ю людиною, яку "Янголи" успішно евакуювали на підконтрольну Україні територію. Проте, крім безпосередньо евакуації з підконтрольних російським окупантам територій, загін виконує доволі широкий спектр завдань.

Командування ВМС також висловило велику подяку міністру закордонних справ Дмитру Кулебі за сприяння в проведенні даної операції.

"Повинні терпіти": У Міненерго розповіли, в яких регіонах найскладніша ситуація зі світлом

неділя, 7 липень 2024, 13:45

В Україні тривають відключення електроенергії, спричинені наслідками російських ударів по українських електростанціях. Найскладніша ситуація зі світлом наразі у прифронтових областях. Там через постійні ворожі обстріли енергетики не завжди можуть безпе...

Не всякий спортсмен втече страшних щелеп 3-тонного увальня: Бегемоти коли переходять у галоп навіть відриваються від землі. Зоологи зробили неочікуване відкриття (відео)

неділя, 7 липень 2024, 13:15

Дослідники з Королівського ветеринарного коледжу Великобританії довели, що бегемоти здатні літати. Ці, здавалося б, непідйомні велетні відриваються від землі одночасно всіма чотирма ногами, коли мчать на повній швидкості. . Найшвидші бегемоти навіть з...