Оплот проти росіян у 1804 році: Археологи виявили на Алясці старовинний форт (фото)

За словами вчених, цей форт є важливим місцем в колоніальній історії Нового Світу.

Вчені Корнельського університету і Служби національних парків знайшли місце розташування залишків дерев'яного форту на Алясці, який став останнім оплотом тлінкітів проти російських сил в 1804 році, повідомляють Патріоти України.

Як пише журнал Antiquity, форт знайшли за допомогою методів геофізичної візуалізації і наземних досліджень, а також проникаючого радара. Пошуки форту тривали понад 100 років і він отримав назву "невловимий". Його знайшли в тому місці, де гирло річки Касда Хін (Індійська ріка) зустрічається з протокою Сітка в Національному історичному парку Сітка.

"Точне фізичне місце розташування форту втікало від дослідників протягом цілого століття. Попередні археологічні розкопки виявили деякі зачіпки, але переконливих доказів, що пов'язують ці ключі разом, ніхто не міг знайти", - сказав Томас Урбан, науковий співробітник Корнельського університету.

За словами вчених, цей форт є важливим місцем в колоніальній історії Нового Світу і важливим культурним символом опору тлінкітів колонізації.

Зазначимо, що в 1799 році Росія направила невелику армію на Аляску, але місцеве населення успішно вигнало її в 1802 році. За два роки вони звели дерев'яний форт, а зброю і гармати тлінкіти отримали від британсько-американських торговців. У 1804 році росіяни повернулися і тоді тлінкіти стримували їх протягом п'яти днів, але зазнали невдачі.

Справжнє обличчя "рускава міра": В окупаційній армії РФ канібал та маніяк-убивця стали найліпшими друзями

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:00

Канібал та маніяк-вбивця, що воюють в лавах окупаційної армії РФ проти України, познайомилися на фронті і стали найліпшими друзями. Про це повідомляє російське видання Волгоград онлайн. . Російський людоїд Дмитро Малишев 10 років тому вбив знайомого т...

"Людина змінилась": Стаховський сказав, що думає про Усика і його позицію щодо України

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:59

Боксер Олександр Усик дуже змінився за роки повномасштабної війни та розкрився як справжній патріот України. Таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив легендарний екс-тенісист Сергій Стаховський, який зараз захищає нашу країну на фронті, передають ...