Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патріоти України.

Водночас багато громадян Чехії заявили, що біженці з України є проблемою. Про це йдеться у результатах соцопитування Центру вивчення громадської думки, проведеного з січня по березень 2024 року.

Згідно з соцопитуванням, близько 40% громадян Чехії цікавляться розвитком ситуації навколо біженців з України. При цьому лише 11% виступають за можливість постійного поселення тут українських біженців, тоді як 60% віддають перевагу тимчасовому прийняттю з подальшим поверненням до країни походження.

Також серед чехів переважає думка, що їхня країна прийняла більше біженців з України, ніж здатна. У зв'язку з цим 32% вважають, що Чехія прийняла набагато більше біженців, а 27% трохи більше, ніж Чехія здатна прийняти.

Порівняно з опитуванням влітку 2023 року частка людей, переконаних у тому, що інтеграція українських біженців у чеське суспільство успішна, зросла на 9% до нинішніх 55%.

На думку половини громадян Чехії, біженці з України є проблемою в контексті всієї країни. Однак, якщо орієнтуватися на місце проживання, то лише чверть населення вважають біженців проблематичними.

Кажуть, що причина була поважна: В Одесі співробітники ТЦК заштовхали чоловіка в мікроавтобус

понеділок, 29 квітень 2024, 22:29

У Мережі поширюється відео нібито з Одеси, на якому видно, як чоловіки у військовій формі заштовхують іншого чоловіка в мікроавтобус. В Одеському ТЦК заявили, що на кадрах затримують громадянина-втікача. Про це йдеться в заяві Одеського обласного ТЦК і...

"Я полечу в Дубай, а ви будете ховатися в підвалах": Чемпіонка України та донька депутатки образила мешканців Дніпра (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:06

Чемпіонка України з академічного веслування 2017, 2018 та 2019 років Алсу Алєйнікова потрапила у скандал. Вона публічно у своїх соцмережах образила мешканців Дніпра, називавши їх «жебраками» та сказавши, що вони їдять тільки «сало і сосиски». Про це ін...