Орбан видає бажане за дійсне: Cоціологи з'ясували, скільки угорців насправді підтримують санкції ЄС проти Росії

За даними аналітичного центру Republikon Institute, неправда, що 97% угорців виступають проти санкцій ЄС щодо Росії. Аналітики дослідили під час проведеного 10-15 лютого опитування, що думають угорські виборці про санкції ЄС проти агресора у зв’язку з російсько-українською війною. Про це повідомляє Index.hu, передають Патріоти України.

Згідно з результатами дослідження, 46% опитаних підтримують санкції ЄС проти РФ, 32% виступають проти, а 22% або не знають, або не хочуть сказати, що вони думають про 10 пакет санкцій. При цьому санкції підтримують 68% виборців опозиційного шестипартійного альянсу. Серед виборців правлячої партії "Фідес" таких 23%.

Як пояснює Republikon Institute у своєму аналізі, це не дивно, оскільки уряд давно сформував свою позицію, що він виступає проти санкцій - попри те, що прем'єр-міністр Віктор Орбан завжди голосував за них у Європейській раді. Та водночас не всі члени "Фідес" згодні з позицією уряду. Також у дослідженні зазначається, що підтримка санкцій зменшилася з початком повномасштабної війни.

Що заявляв уряд Угорщини про підтримку санкцій проти РФ

Із самого початку повномасштабного вторгнення Росії до України Угорщина затягувала запровадження санкцій проти Москви. Ба більше, країна заявила, що не підтримуватиме Збройні Сили України у боротьбі проти агресора й не дозволить відправляти свою зброю і військових.

Крім того, у січні 2023 року уряд Угорщини оголосив результати "національних консультацій" й заявив, що 97% опитаних не підтримують антиросійські санкції через війну в Україні.

​Зима посеред травня: Росію накрили потужні снігопади (фото, відео)

субота, 4 травень 2024, 12:45

На Росію обрушився циклон з холодним повітрям, що спричинило різке зниження температури та рясні снігопади. Подекуди товщина снігового покриву досягає 15 сантиметрів. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, а росіяни публікують світлини та відео на своїх стор...

Розширення повноважень ТЦК і нові штрафи за порушення військового обліку: В Україні нардепи готують ще один закон

субота, 4 травень 2024, 12:30

18 травня набуває чинності змінене законодавство про мобілізацію. Сателітний законопроєкт №10379, який пройшов перше читання 10 квітня, передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку. У разі ухвалення цього законопроєкту повноваже...