"Ордер на арешт виданий": Поліція розповіла про підозрюваного у жорстокому вбивстві 9-річної українки у Німеччині

Підозрюваного у вбивстві 9-річної дівчинки Валерії Г. з України, яка після вторгнення РФ жила з мамою та бабусею в німецькому місті Дебельн, затримали в Чехії та екстрадували до Німеччини. Про це повідомляється у спільному пресрелізі прокуратури та поліції міста Хемніц у федеральній землі Саксонія, передають Патріоти України.

«Після того, як чеська влада задовольнила запит про екстрадицію, 36-річний громадянин Молдови був переданий владі Німеччини. Ордер на арешт, виданий районним судом Хемніца, був залишений в силі, і обвинувачений зараз перебуває під вартою в саксонській в'язниці. Громадянина Молдови звинувачують у жорстокому вбивстві дев'ятирічної Валерії, яка вважалася зниклою безвісти з 3 червня 2024 року. Дівчинка була знайдена бездиханною в лісосмузі поблизу Дебельна 11 червня 2024 року. Обвинувачений, який сьогодні постав перед слідчим суддею в районному суді Хемніца, не прокоментував звинувачення».

Як йдеться у повідомленні поліції, наразі неможливо надати будь-яку інформацію про точні обставини смерті дитини. Слідство у справі триває.

Додамо, що Валерія вийшла до школи о 6:50 ранку 3 червня, але на уроках не з'явилася. Згодом через камери відеоспостереження поліцейські побачили, що дівчинка не сіла в автобус. Невдовзі німецька поліція підтвердила, що тіло, яке було знайдено 11 червня у лісі біля міста Дебельн, належить Валерії. Через кілька днів вдалося затримати у Празі підозрюваного, в якого раніше були стосунки з матір'ю Валерії. Поховали дитину 25 червня у Павлограді.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...