Організатор п'яних вечірок, де принижували дівчат, вийшов з-під варти

Організатор блогерських вечірок Андрій Ярина вийшов з-під варти після внесення 272,5 тис. грн застави. Про це на запит Суспільного повідомили у Київській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

Андрій Ярина – відомий як один із організаторів п’яних вечірок у Києві, на яких принижували дівчат, попередньо накачавши їх наркотиками, вийшов з-під варти.

Зазначається, що прокурор наполягав на продовженні обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Проте Голосіївський районний суд задовольнив клопотання прокуратури частково, визначивши альтернативу 272,5 тис. грн застави.

"Рішенням суду йому продовжили тримання під вартою із визначенням застави в розмірі 272 500 грн. Цю суму обвинувачений вніс, у зв'язку з чим його було звільнено з-під варти", – зазначили у прокуратурі.

Водночас обвинувачуваного зобов'язали носити електронний засіб контролю, не виїжджати без дозволу суду із населеного пункту, в якому він проживає, не спілкуватися зі свідками та потерпілими, а також здати на зберігання закордонний паспорт.

Що відомо п'яні блогерські вечірки у Києві

31 січня 2023 року у соцмережах почали поширювати інформацію про "малолітніх пацанів із Франківська", які переїхали в Київ і почали влаштовувати вечірки. На них запрошували дівчат, яких накачували алкоголем та, ймовірно, підсипали снодійне з наркотичною дією. Хлопці на камеру знущалися з напівпритомних дівчат, роздягали їх та знімали це на відео.

Уже 1 лютого поліція в Києві затримала двох організаторів п'яних вечірок, на яких могли ґвалтувати та принижувати дівчат. Також до хлопців прийшли з обшуками. Тоді блогерів, які знущалися з дівчат та знімали це на відео, взяли під варту до 1 квітня без права на заставу. Пізніше правоохоронці оголосили про підозру третьому організатору п'яних вечірок у Києві. Окрім того, шістьом учасникам вечірок вручили повістки до військкомату.

29 березня минулого року двох фігурантів справи – Ярослава Домбровського та Олега Захарова – звільнили з-під варти після внесення застави у розмірі понад 400 тисяч гривень. Інший фігурант, Андрій Ярина, надалі лишився під вартою без права на заставу. Він отримав підозру і в сексуальному насиллі, і в розповсюдженні порнографічного контенту.

На початку жовтня 2023 року Олег Захаров відгуляв власне весілля в одному з найдорожчих готелів країни Edem Resort Medical & Spa, що неподалік Львова. Ведучим забави був відомий телеактор і комік Юрій Ткач, який пізніше заявив, що не знав про цю гучну справу.

Нюанси нового закону: Коли і за який термін військовозобов’язані мають пройти ВЛК

понеділок, 20 травень 2024, 17:59

Чоловіки віком від 18 до 60 років, які раніше мали статус "обмежено придатний", повинні до 4 лютого 2025 року повторно пройти військово-лікарську комісію. Це передбачає новий закон про мобілізацію. Щоб пройти ВЛК, колишнім "обмежено придатним" та іншим...

Бережіть голови! Землю накриє чергова потужна магнітна буря

понеділок, 20 травень 2024, 17:30

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 20-22 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США. Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексу —...