​Організатора нападу на Гандзюк оголосять у міжнародний розшук, - ГПУ

20 травня винесено ухвалу про обрання Олексію Левіну-Москаленку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Міжнародний розшук одного з організаторів нападу, що потягнуло за собою смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк, розблоковано. Про це 20 травня повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган, зазначають Патріоти України.

«Слідчим суддею Шевченківського районного суду м. Києва сьогодні, 20.05.2019, винесено ухвалу про обрання Олексію Левіну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - написала Сарган.

За її словами, повний текст ухвали буде надано 23.05.2019 о 15.00. Ухвала набере чинності через 5 днів.

«Після набрання ухвалою чинності Генеральною прокуратурою буде поданий екстрадиційний пакет документів до Національного бюро Інтерполу України. Левін буде оголошений в міжнародний розшук», - зазначила Сарган.

Раніше Юрій Луценка, розповідав, що Левін вже був засуджений разом з батьком. Батько отримав довічний термін, а син - 15 років. Їх звинуватили в організації вбивств та розбійних нападів на водіїв в Херсонській області, передає Громадське.

"Загальна кількість доведених убивств - 15 осіб. Незважаючи на це, Левін достроково вийшов за законом Савченко, але у нас є підозри, чи було це обгрунтовано", - заявив Луценко. При цьому Левіна, як зазначив Луценко, в Україні зараз немає.

Нардеп Мустафа Найєм розповів про Левіна більше . "Справжнє прізвище - Москаленко, уродженець м Херсон, 41 рік. Член відомої в області ОЗУ Москалов, раніше засуджений за серію вбивств разом зі своїм батьком (теж Олексієм Москаленком). Вийшов на свободу в червні 2016 року за т.зв. "закону Савченко"", - написав Найєм у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня 2018 року. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла у лікарні.

ГПУ повідомила, що у справі Гандзюк змінили підозру 5 особам, які є ймовірними виконавцями злочину. Зокрема, раніше повідомлені підозри за ч.2 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, - ред.) змінено на ч.2 ст.121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення).

7 травня ГПУ направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні в справі Гандзюк.

Херсонський міський суд 27 травня розпочне розгляд справи про вбивство Гандзюк. Обвинуваченими в умисному тяжкому нанесенні тілесних ушкоджень Гандзюк виступають Микита Грабчук, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Сергій Торбін і Віктор Горбунов.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...