"Орли" МВС надибали на легкий "заробіток": У Києві силовики викрали чоловіка й вимагали викуп $10 000

Київська міська прокуратура повідомила про підозру двом столичним поліціянтам, яких підозрюють у незаконному викраденні чоловіка та вимаганні викупу від нього. За даними прокуратури, викрадення сталося ще в квітні, зазначають Патріоти України.

Якийсь громадянин України дізнався, що його знайомий знаходиться у розшуку за шахрайство, і запропонував двом поліціянтам імітувати його затримання, щоб отримати від цього знайомого викуп.

Поліціянти домовилися про зустріч з розшукуваним чоловіком, позбавивши його можливості пересуватися, посадили в автомобіль одного з копів і возили по місту, щоб він зібрав викуп у розмірі 10 тисяч доларів.

Після того, як копи отримали близько 95 тисяч гривень, затриманого відпустили. При цьому ніяких документів про затримання не складали.

У обох правоохоронців пройшли обшуки. Їм повідомили підозри за двома статтями Кримінального кодексу, вирішується питання про обрання поліціянтам запобіжного заходу.

У прокуратурі також повідомили, що один з правоохоронців зараз вже є обвинуваченим у кримінальному провадженні, яке розглядається Голосіївським районним судом.

Нагадаємо, у кінці липня в Київській області затримали особливо небезпечне угруповання, яким керував колишній співробітник СБУ. Бандити займалися викраденням людей, нападали на сім'ї чиновників, підприємців.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...