Орлиця "кинула" російських вчених на 70 тис. рублів

Через «витівки» орлиці Мін орнітологи були змушені взяти 70 тис. рублів (27 тис. грн) в кредит.

У Росії вчені, які досліджували поведінку хижих птахів, були змушені брати кредит через дорогі SMS, які були відправлені передавачем, встановленим на тваринах. Про це повідомляє Meduza, передають Патріоти України.

Зазначається, що орлиця по кличці Мін полетіла з Хакасії (республіка на півдні РФ) до Казахстану та Ірану. Після цього SMS відправлялися вже за роумінг-тарифом. В результаті орнітологам довелося взяти кредит. Повідомлення містять координати птиці, необхідні для дослідження.

Мін — одна з 35 птахів, маршрути яких відстежують вчені.

«Після того як Мін провела літо в Казахстані, поза зоною доступу мережі, а потім по незвичному маршруту одразу полетіла в Іран, звідти почали приходити сотні SMS із звітами за все літо. Кожне обходилося вченим 49 рублів (19 грн – ред.). У підсумку Мін витратила бюджет, розрахований на 13 орлів», – повідомляє видання.

В середньому на кожного птаха, який бере участь у дослідженні, витрачається від 3 до 7 тис. рублів на місяць (1200-2700 грн). Через «витівки» Мін орнітологи були змушені взяти 70 тис. рублів (27 тис. грн) в кредит.

Мобільний оператор, sim-карти якого закріплені на птахах, пообіцяв списати заборгованість і розробити дисконтний тариф для досліджень.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...