Ошукали громадян ЄС на 13 млн грн: На Закарпатті затримали організатора й учасників call-центру

Слідство встановило 17 громадян ЄС, які були ошукані закарпатськими шахраями. Збитків завдали на понад 13 млн грн. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передають Патріоти України.

На Закарпатті затримали організатора та учасників call-центру, які ошукували громадян ЄС. Правоохоронці встановили, що шахраї "оселилися" в орендованому приміщенні, який облаштували комп'ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням. "Працівники" сформували клієнтську базу, представлялися співробітниками банків, вводили потерпілих в оману та одержували доступ до їхніх рахунків. Після цього виводили гроші на підконтрольних осіб і отримували можливість розпоряджатися ними на власний розсуд.

Наразі слідчі встановили 17 потерпілих – громадян країн ЄС. Їм завдали збитків на понад 13 млн грн. Однак постраждалих продовжують встановлювати - загальна сума матеріальної шкоди може становити близько 1 млн доларів США.

Для того, аби знайти шахраїв провели 40 санкціонованих обшуків на території Ужгородського та Мукачівського районів на Закарпатті, а також в Дніпропетровській області. Вилучили сотні одиниць техніки, банківські картки, чорнові записи, готівку у сумі майже 50 тисяч доларів і 12 автомобілів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...