Осінь буде холодною: Синоптики розповіли про погоду в Україні

У найближчі чотири доби в більшості областей України часом йтиме невеликий дощ та знизиться температура повітря.

Чи загрожує українцям ранній прихід зими, і чи буде цієї осені традиційне бабине літо, запитали у відомих українських синоптиків. Як розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, на цьому тижні в Україну прийде осіння погода, передають Патріоти України.

- У середу, 18 вересня, в Україні очікується осіння погода, - повідомила Наталія Голеня. - У найближчі чотири доби в більшості областей України часом йтиме невеликий дощ. На цьому тлі почнеться зниження температури: ночами стовпчик термометра опуститься до значень 5-10 градусів тепла. Денна температура в більшості областей знизиться до 10-15 вище нуля, а в східних і південних областях залишиться в межах 20. А далі, орієнтовно з 24 по 26 вересня, буде відбуватися поступове підвищення денної температури - до 20-24 градусів тепла, дощі припиняться.
У четвер, 19 вересня, місцями невеликі дощі очікуються в західних, північних, центральних і східних областях. Можливо також посилення вітру - до 12 метрів в секунду. Вдень на заході та півночі повітря прогріється лише до 12 градусів тепла, і тільки на півдні, можливо, до плюс 20.

У п'ятницю, 20 вересня, невеликі дощі пройдуть по всій країні, швидкість вітру сягатиме 10 метрів в секунду. Вдень на заході та півночі повітря прогріється всього лише до 9 градусів тепла, на півдні - до 14 вище нуля.

У суботу, 21 вересня, дощі збережуться по всій Україні, крім південних областей. Вітер поривчастий, до 10 метрів в секунду. Днем плюс 9 очікується на заході і півночі країни, а на півдні температура повітря прогріється до 15 вище нуля.

У неділю, 22 вересня, в Україні буде сухо, але дуже вітряно. Очікується швидкість вітру до 10 метрів в секунду. Днем на півночі, в центрі і на сході стовпчики термометрів не піднімуться вище плюс 12, а на півдні буде тепліше - до 19 градусів вище нуля.

За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, осінь прийшла в Україну ще 15 вересня.

- Не варто розраховувати на високу температуру в найближчі дні, стовпчики термометрів вдень не піднімуться вище позначки 20 градусів тепла, а вночі будуть коливатися в межах 5 градусів тепла, - сказав народний синоптик. - А ось в жовтні настане класична осінь, а й вона буде різною на півдні і півночі.
Так, в південній частині країни збережеться тепло, температура вдень сягатиме позначки плюс 22, а ось на півночі стовпчики термометрів коливатимуться в межах всього 5-7 вище нуля. Цей місяць буде багатий на опади. Дні дощової погоди будуть чергуватися з сухими, сонячними, але не жаркими днями.
- Якою буде погода в Україні в кінці осені?
- Останній місяць осені буде холодним навіть для цієї пори року: перші провісники зими у вигляді сильних і холодних дощів можуть прийти вже 7 і 8 листопада. Після короткочасного прояснення опади знову повернуться вже у вигляді мокрого снігу. Після 15 листопада прийде похолодання, аж до нічних заморозків.
Раніше інший народний синоптик Володимир Деркач сказав, що друга десятиденка вересня розпочнеться з похолодання і дощів. «Опади припиняться в другій половині другої декади вересня. А ось третя десятиденка вересня також принесе похолодання і сильні дощі. В кінці вересня температура дещо підвищиться, але дощі не припиняться до кінці місяця», - уточнив народний синоптик.
Джерело: Факты

Боротьба тривала 10 днів: Легендарний боксер-чемпіон помер після нападу епілепсії за кермом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:22

Колишній чемпіон Великобританії та Європейського союзу з боксу Віллі Лімонд помер у віці 45 років, повідомив його син у соціальних мережах. З Лімондом, який виграв 42 зі своїх 48 боїв на професійному рингу з 1999 по 2023 рік, 6 квітня стався епілептичн...

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...