Оскароносна актриса так вжилася в роль безробітної, що магазин запропонував їй роботу (фото, відео)

Фільм "Земля кочівників" (Nomadland) Хлої Чжао отримав головний приз Венеціанського кінофестивалю 2020. Він розповідає про жінку, яка в пошуках роботи кочує по США в будинку на колесах. Виконавиця головної ролі Френсіс Макдорманд в інтерв'ю Variety розповіла про кумедний випадок, який стався з нею на зйомках, передають Патріоти України.

Дія "Землі кочівників" відбувається після Великої рецесії на початку 2000-х. Економічний крах фабричного селища в Неваді змушує безробітну Ферн (героїня Макдорманд) вирушити на Захід США в пошуках засобів до існування. Вона спить на стоянках для автофургонів і разом з іншими "кочівниками" береться за будь-яку роботу.

Щоб зробити фільм максимально реалістичним, невелика знімальна група з 25 чоловік протягом 5 місяців подорожувала по США. Вони відвідали понад 7 штатів, зупинялися на стоянках для фургонів і спілкувалися з жителями будинків на колесах. "Ми грали в гру "а що, коли? "А що, коли б я дійсно була однією з них?" - розповіла Макдорманд.

Актриса довго перебувала в товаристві "кочівників", слухала їхні історії і намагалася виглядати і поводитися максимально автентично. Одного разу під час зйомок в маленькому містечку вона зайшла в супермаркет і зрозуміла, що її робота над роллю виявилася успішною.

"В одному містечку в Небрасці я пішла до місцевого Target, і мені запропонували роботу, - розповів Макдорманд. - Мені запропонували заповнити форму. Я повернулася до [режисерки] Хлої і сказала: "Це спрацювало!"

Схоже, з цим погоджуються не тільки рекрутери супермаркету, а й професійні кінокритики. Згідно агрегатору рецензій Rotten Tomatoes, фільм має рейтинг схвалення 100% і середню оцінку 9,28 / 10.

Френсіс Макдорманд відома за ролями у фільмах "Три білборди на кордоні Еббінгу, Міссурі", "Фарго", "Після прочитання спалити". В її послужному списку - дві премії "Оскар" за кращу жіночу роль, премії "Тоні", BAFTA, "Золотий глобус", "Еммі" і нагороди Гільдії кіноакторів США.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...