Оскарження висновку ВЛК можливе: Офіцер розповів, як це відбуватиметься

Можливість оскарження рішення військово-лікарської комісії залишиться в оновленому законодавстві. Про це заявив в ефірі телемарафону офіцер Центральної військово-лікарської комісії Дмитро Мірошніченко, передають Патріоти України.

"Ми її удосконалили. Відтепер, якщо людину оглянула військово-лікарська комісія, вона не згодна з цим висновком і штатна ВЛК ухвалює рішення, що є підстави людину повторно оглянути, тому що було щось невраховано чи неправильно записано, буває різне, то тепер такий захід проводитиметься в іншому закладі охорони здоров'я. Не в тому, в якому була прийнята постанова, яка оскаржується. Щоб не та комісія, яка ухвалила рішення, знову його приймала", – зазначив офіцер.

Яким чином ВЛК ухвалюватиме рішення

Мірошніченко пояснив, яким чином ВЛК ухвалюватиме рішення про придатність чи непридатність військовозобов'язаного до служби.

"Індивідуальну оцінку дещо спростили в цьому положенні, адже визначили більш чіткі критерії для встановлення ступеня придатності – від придатного, до повністю непридатного. Переглянули розклад хвороб, пояснення до нього в таблиці додаткових вимог до стану здоров'я. Переглянули також погляди на визнання придатності чи непридатності осіб, які отримали тяжкі поранення і мають ампутацію чи відсутність органів зору", – розповів офіцер Центральної ВЛК.

20-річний хлопець оформив опіку над молодшими сестрами, які залишились самі за кордоном після смерті матері

неділя, 19 травень 2024, 19:18

20-річний чернігівець Нікіта Полянецький оформив опіку над своїми молодшими сестрами, які опинилися самі ща кордоном після смерті матері. Історію родини розповідає "Суспільне Чернігів", передають Патріоти України. 20-річний Нікіта, 16-річна Даша та 11-...

"Любов переможе": Нардепка одружилася з комбатом (фото)

неділя, 19 травень 2024, 18:41

Нардепка від Слуги народу і голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева та командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС 92-ї Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федоренко уклали шлюб. Про ц...