Особливий знак з неба? В Одесі помітили рідкісне явище під час сходу сонця (фото, відео)

В Одесі на світанку над морем зафіксували рідкісне явище. Зазначається, дивовижне явище називають "зеленим променем". Фото оприлюднив одесит Євген Моргун на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

На знімках можна побачити яскраво-зелений спалах до сходу сонця. "Впіймав "класичний" зелений промінь на морі в Одесі, яскраво-зелений спалах до сходу сонця. Полювання вдалося!" - написав одесит.

Автор зазначає, що чітко було видно смарагдовий спалах до сходу, який тривав кілька секунд. Зокрема, від першого до останнього знімка 6-7 секунд. "На першому кадрі gif-анімації видно якийсь міраж, щось далеке з протилежного берега чи деталь судна. На інших кадрах теж є. Я б відзначив ще "пурпурний промінь" поруч праворуч", - написав Євген Моргун.

Що відомо про зелений промінь

Це рідкісне оптичне явище. Зокрема, це спалах зеленого світла в момент зникнення сонячного диска за горизонтом або появи його з-за обрію. Явище зеленого променя спостерігається дуже рідко та вимагає дуже добрих погодних умов. Таке явище пов'язане з рефракцією сонячного проміння в атмосфері.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...