Останній шанс на порятунок: У США людині вперше пересадили генетично модифіковане серце тварини

У США хірурги провели першу в світі пересадку генетично модифікованого серця тварини людині, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

Операція з пересадки серця свині тривала 7 годин. Після трьох днів з новим серцем пацієнт Девід Беннет добре себе почуває. 57-річний чоловік напередодні операції зізнався, що вибір у нього був між смертю і пересадкою органу.

“Я розумію, що подальша моя доля абсолютно невідома, але для мене це останній шанс”, – сказав він.

Фахівці з медичного центру Університету Меріленда отримали від влади спеціальний дозвіл на операцію, пояснивши, що без неї пацієнт довго не проживе. При цьому, досі остаточно неясно, чи була операція успішна.

Медики вирішили, що пересадка Беннету людського серця була неможлива. Перед операцією вони модифікували серце свині, позбувшись гена, який міг би викликати відторгнення пересадженого органу.

Беннет сподівається, що зможе тепер вести звичне життя і встати з лікарняного ліжка, на якому він провів 6 тижнів до операції через смертельне серцеве захворювання. Зараз лікарі уважно стежать за його станом. Син Беннета зазначив в інтерв’ю АР, що зараз їхня сім’я “занурена в невідомість”.

До операції хірурги досліджували можливість експериментальної операції кілька років. За словами одного з них, такий тип хірургічного втручання має “наблизити вирішення кризи з нестачею донорських органів”.

Згідно з даними сайту OrganDonor.gov, тільки в США на пересадку донорських органів чекають близько 100 тисяч осіб, і 17 пацієнтів в день помирають через їх брак.

Раніше в кардіохірургії почали повсюдно використовувати пересадку людині деяких частин свинячого серця, зокрема, серцевих клапанів. У жовтні минулого року хірурги в Нью-Йорку повідомили, що провели успішну пересадку людині свинячої нирки. Однак у пацієнта тоді настала смерть головного мозку і врятувати його не вдалося.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...