"Є серйозні ризики": Освітній омбудсмен розповів, чи відбудеться ЗНО-2020

12 червня Кабінет міністрів заборонив школам проводити пробне незалежне тестування, передають Патріоти України.

Зараз вступники отримали можливість пройти його онлайн. Вони мають змогу завантажити тестовий зошит з запитаннями та бланк відповідей. Після їм необхідно заповнити та завантажити відповіді в систему.

"Відміна пробного зовнішнього незалежного оцінювання не призведе до якихось критичних наслідків в освітньому підготовчому процесі до основної сесії ЗНО, - говорить освітній омбудсмен України Сергій Горбачов. - Єдиним мінусом стане те, що абітурієнти не матимуть змоги в реальній ситуації побачити увесь процес написання тестувань і пройти тренування за всіма процедурами. На жаль, учасники пробного ЗНО ніяк не зможуть отримати такий досвід завчасно".

Поки початок тестувань запланований на 25 червня і має тривати до 17 липня. "Хоча певні ризики усе ж є, однак суттєвих підстав для того, щоб основна сесія ЗНО не відбулася - немає, - додає Горбачов. - На сьогодні суспільство досить різко відреагувало на можливу відміну тестувань. Навіть створили флешмоб на його підтримку. І зважаючи на те, як вчителі, батьки, абітурієнти та викладачі вузів схвалюють ЗНО, я не вважаю, що його скасують".

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...