От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів


Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст зареєстровано в столиці, де індекс сягнув 102,6%. Про це стало відомо зі звіту Держстату, передають Патріоти України.

Які регіони України найдорожчі

Найзначніші збільшення індексів споживчих цін зафіксовано в столиці та кількох інших регіонах. Найчастіше пік зростання припадає на березень. До таких регіонів належать області, де індекс перевищує 101,3%: Львівська, Одеська, Закарпатська, Кіровоградська та Дніпропетровська.

До цього списку входять також регіони, де відбуваються активні воєнні дії та тривають зіткнення з противником: Донецька, Харківська, Миколаївська області. Ймовірно, це пов'язано з підвищеними ризиками для постачальників і нестабільністю в економічній сфері.

Які регіони України найдешевші

Середні показники зростання індексів цін зазначено в таких регіонах: Волинська, Київська, Рівненська, Тернопільська, Херсонська, Чернівецька та Івано-Франківська області.

Найменший приріст індексів споживчих цін, що не сягнув позначки 100,9%, спостерігається в таких областях: Вінницька, Житомирська, Запорізька, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська. У Сумській та Черкаській областях до квітня зазначається навіть від'ємний рівень споживчих цін — 99,7%.

"Ти йдеш у формі, а від тебе людина тікає": Воїн розповів про свою роботу у військкоматі

четвер, 2 травень 2024, 8:27

Військовий 65-ї окремої механізованої бригади Іван Гоголь на позивний "Гога", який наразі служить в одному із ТЦК та СП на Івано-Франківщині, пояснив, чому бійці не повинні працювати у військкоматі. Про це він розповів "Суспільному", передають Патріо...

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...