От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів


Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст зареєстровано в столиці, де індекс сягнув 102,6%. Про це стало відомо зі звіту Держстату, передають Патріоти України.

Які регіони України найдорожчі

Найзначніші збільшення індексів споживчих цін зафіксовано в столиці та кількох інших регіонах. Найчастіше пік зростання припадає на березень. До таких регіонів належать області, де індекс перевищує 101,3%: Львівська, Одеська, Закарпатська, Кіровоградська та Дніпропетровська.

До цього списку входять також регіони, де відбуваються активні воєнні дії та тривають зіткнення з противником: Донецька, Харківська, Миколаївська області. Ймовірно, це пов'язано з підвищеними ризиками для постачальників і нестабільністю в економічній сфері.

Які регіони України найдешевші

Середні показники зростання індексів цін зазначено в таких регіонах: Волинська, Київська, Рівненська, Тернопільська, Херсонська, Чернівецька та Івано-Франківська області.

Найменший приріст індексів споживчих цін, що не сягнув позначки 100,9%, спостерігається в таких областях: Вінницька, Житомирська, Запорізька, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська. У Сумській та Черкаській областях до квітня зазначається навіть від'ємний рівень споживчих цін — 99,7%.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...