От і вся "таємниця" катастрофи: Росія стягнула в Крим військо, якому треба 2,6 мільйона кубометрів води на рік, - Наєв

Збільшення кількості військових РФ у Криму суттєво впливає на забезпеченість місцевого населення водою. Наразі чисельність російських військ на півострові становить близько 33 000, а на його потреби, згідно з нормами російського Міноборони, потрібно близько 2,6 мільйона кубометрів води на рік. Про це в ексклюзивному коментарі "Укрінформу" повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, передають Патріоти України.

“Той факт, що на даний час керівництво Російської Федерації неспроможне повноцінно забезпечити Крим прісними водними ресурсами – досить очевидний. І це, насамперед, спричиняє подальший занепад промисловості та сільського господарства, а також є передумовою виникнення гуманітарної та екологічної проблеми. Згідно з офіційними даними, станом на 01 січня 2021 року, на тимчасово окупованій території АР Крим на постійній основі мешкають 2 416 856 осіб. Разом з тим, наявна чисельність російських військ складає близько 33 000 осіб”, - наголосив Наєв.

Враховуючи нинішню політику Росії, командувач не виключив, що вказана кількість російських військових на півострові зростатиме й надалі. “Росія продовжує “накачувати” півострів окупаційними військами. Враховуючи цей факт та згідно з нормами російського Міноборони, для такої кількості військових потрібно близько 2,6 мільйона кубометрів води на рік. Також, крім особового складу військовослужбовців, треба враховувати обслуговування військової техніки, побутові потреби і найголовніше – створення додаткових резервів з водою задля автономного забезпечення потреб у випадку надзвичайної ситуації з метою недопущення зниження боєготовності військових підрозділів”, - розповів Наєв.

Такі дії військово-політичного керівництва Росії, збільшення чисельності військовослужбовців ЗС РФ в Криму та створення там суцільної військової бази суттєво впливають на рівень забезпеченості місцевого населення водою, наголосив командувач.

Як повідомляв Укрінформ, до 2014 року Україна забезпечувала 85% потреб Криму в прісній воді завдяки Північно-Кримському каналу, що з'єднує Дніпро з півостровом. Після окупації Криму Росією постачання води до Криму було припинено. В даний час запаси води на півострові поповнюються з водосховищ і підземних джерел. За заявою кримських екологів, регулярне використання підземних джерел призводить до засолення кримського грунту.

Моніторингова місія ООН в Україні неодноразово заявляла про необхідність доступу її експертів на територію окупованого півострова, підкреслюючи, що Росія несе основну відповідальність за забезпечення водопостачання півострова.

Станом на 8 лютого ц.р,. за інформацією керівника підприємства «Вода Криму» Володимира Баженова, запаси води в Криму продовжують знижуватися. Сімферопольське водосховище від проєктної потужності на сьогоднішній день має всього 7%, Партизанське - 14%, Аянське — 26%.

Джерело: Укрінформ

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...