От тільки закон проти: Ізраїльські вчені пообіцяли виростити людину в пробірці за п'ять тижнів

В Ізраїлі дослідники Наукового інституту Вейцмана оголосили, що можуть виростити людський зародок за п'ять тижнів. Вони вже виростили ембріони мишей в пробірці, змоделювавши «природну матку», повідомляють Патріоти України із посиланням на Daily Mail.

Вчені вилучили зародок у миші і помістили в пробірку, заповнену киснем і живильними речовинами. Пробірку обертали, щоб розчин весь час переміщався і насичував ембріон поживними речовинами, також вчені контролювали ще ряд параметрів. У підсумку менш ніж за 7 днів у ембріона миші розвинулося серце, голова, шлунок і кінцівки.

Гинули ембріони тільки після того, як ставали занадто великими. Через відсутність природного кровообігу кисень не міг в них проникнути. Вчені зазначили, що не збиралися доводити ембріони до повного терміну в лабораторних умовах, а всього лише вивчали ранній розвиток.
Наступним етапом дослідження могли б стати людські ембріони, але закон забороняє розвиток людського ембріона на термін більше двох тижнів. А по принципам біології, які вважалися безперечними протягом тридцяти років, вирощувати ембріон в пробірці після двох тижнів не можна: він повинен або загинути, або прикріпитися до стінки матки для подальшого виношування. Для вирощування ембріона людини потрібно п'ять тижнів.

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...