Отруєння річки Рось гербіцидами: У Білій Церкві відключають воду

За даними місцевої адміністрації, через 10-12 годин отрута досягне Білоцерківщини.

Через ДТП у річку потрапили гербіциди. Фото: соцмережі.

У Погребищенському районі Вінницької області біля села Збаржевка в результаті ДТП в озеро перекинувся “Мерседес Спринтер”, що перевозив крадені гербіциди “Нурел Д”. У зв’язку з цим Білоцерківська районна державна адміністрація випустила термінове повідомлення із закликом не ловити рибу і попередила, що в місті 9 червня о 23:00 відключать воду, інформують Патріоти України.

На території Погребищенського району загинула риба та інші мешканці водойм. За даними адміністрації, через 10-12 годин інсектицид досягне Білоцерківщини.

"Звертаємося до всіх мешканців з повідомленням про заборону вилову риби, купання і випасання худоби в акваторії річки Рось. Також, 9 червня в 23-00 буде відключено водопостачання", – повідомили в Білоцерківській РДА.

Регіональний офіс водних ресурсів річки Рось повідомляє, що у притоку річки потрапила невідома кількість інсектициду на відстані близько 5,4 км до гирла. В даний час проводяться роботи органами ДСНС вилучення з водного об’єкта контейнерів з даним препаратом. Офіс попередив водоканали, які можуть потрапити в зону ураження.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...