Отримає "Ладу" і тому не сумує? Батько льотчика, який згорів у збитому "вагнерівцями" вертольоті, назвав закриття справи проти Пригожина справедливим

Батько одного з льотчиків, ймовірно збитих під час заколоту "вагнерівців" 23-24 червня, розповів, що тіло сина йому впізнати не дали, бо "там нема чого впізнавати, вони горіли". За словами росіянина, ніхто з ПВК "Вагнер" у нього не просив вибачення. У той же час батько ліквідованого льотчика вважає закриття кримінальної справи проти ватажка ПВК Євгена Пригожина справедливим. Про це пише російське видання АSTRA, передають Патріоти України.

Батько 24-річного російського льотчика Кирила Бабаєва, який, імовірно, загинув в одному зі збитих "вагнерівцями" вертольотів, розповів журналістам, що вважає закриття кримінальної справи стосовно Пригожина справедливим.

"Якщо слово про закриття справи дав президент, то справедливо. Розслідування ще не закінчено, за фактом загибелі мого сина проводиться розслідування військовими. ПВК жодних вибачень мені не висловлювали. Я отримав повідомлення про смерть сина в соціальних мережах о 10-й вечора в суботу, а перед обідом вже прийшли офіційні представники командування та повідомили про загибель Кирила", – розповів Андрій Бабаєв.

За його словами, процедури пізнання тіла сина він не проходив. Ховали Кирила Бабаєва у закритій труні. "Впізнати тіло нам не давали, сказали, там нема чого впізнавати. Вони горіли, вони були підбиті, вони падали з великої висоти. Опізнання проводили представники військової частини, і на підставі того, що вони побачили, і на основі документів, які вони знайшли на місці події. Похорон був сьогодні. Труна була закрита. Загинули 3 члени екіпажу, включно з моїм сином. Командир вижив, але теж у поганому стані. Син нас беріг, він нам ніколи нічого не повідомляв про свою службу", – сказав батько льотчика.

При цьому, зазначає видання, 25 червня один із друзів Кирила Бабаєва опублікував некролог. "23.06 під час виконання бойового завдання загинув мій старий товариш і добрий друг Бабаєв Кирило. З початкових класів він мріяв стати військовим і захищати свою батьківщину. Протягом усієї школи був для всіх прикладом мужності, сили волі та духу. Закінчивши її із золотою медаллю, Кирило вступив до одного з найкращих вищих військових училищ, щоб надалі стати пілотом вертольота. З отриманням офіцерських погонів негайно вирушив у зону проведення СВО. У найскладнішій морально-психологічній обстановці він виконав бойове завдання, але буде нагороджений посмертно", – написав він.

При цьому в деяких провоєнних російських пабліках зазначено, що вертоліт ЗС РФ, в якому був Бабаєв-молодший, нібито був збитий у Луганській області. "23 червня над Луганськом було збито один Мі-8 МТПР. Командир встиг вистрибнути з парашутом. Інші три члени екіпажу загинули. Хто збив цей МТПР, невідомо", — йдеться у публікації.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...