Отримала хабар у 30 тисяч доларів: Судді з Дніпра винесли вирок

Вищий антикорупційний суд засудив до 10 років позбавлення волі колишню суддю Кіровського районного суду міста Дніпра, яка вимагала хабар 30 тисяч доларів. Про це повідомили САП, НАБУ та ГО "ЦПК", передають Патріоти України.

"Вищий антикорупційний суд оголосив вирок, яким визнав колишню суддю Кіровського районного суду міста Дніпра винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2, ч. 1 ст. 354, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, а саме вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 30 тисяч доларів США", - йдеться у повідомленні.

За інформацією громадської організації "Центр протидії корупції" йдеться про колишню суддю Кіровського суду міста Дніпра Наталію Овчаренко. Вона також зловживала впливом, а також підбурювала працівників медичної сфери до видачі недостовірних листків непрацездатності. ЇЇ також позбавили права обіймати посади в судах, правоохоронних органах та адвокатурі строком на 3 роки та з конфіскацією усього належного її майна.

"За даними слідства, судді Кіровського суду Дніпра Овчаренко і Ходасевич, вимагаючи 30 тисяч доларів, отримали частину хабаря в 16 тисяч доларів за ухвалення потрібного рішення у кримінальній справі. Після цього їх було затримано "на гарячому", - інформує ЦПК.

У ДТП в Варшаві загинули двоє українців

субота, 4 травень 2024, 19:28

У Варшаві в ДТП загинули «найімовірніше» двоє українців та білорус. Про це повідомило агентство PAP у суботу, 4 травня, з посиланням на речника Окружної прокуратури у Варшаві Шимона Банну, передають Патріоти України. У повідомленні йдеться, що аварія с...

Знайшов поблизу одного з селищ області: Військовий ТрО передав херсонському музею старовинний артефакт (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:00

Український військовий Сил територіальної оборони знайшов у одному з селищ Херсонщини старовинний гарман: він передав артефакт музею. Про це повідомив Херсонський обласний краєзнавчий музей, передають Патріоти України. Як розповіли у музеї, солдат ТрО ...