Отримав страшні опіки: На Львівщині попрощалися із загиблим в авіатрощі Ан-26 курсантом Вільховим (фото, відео)

У дощовий день середи, 30 вересня, на Львівщині провели в останню путь загиблого в авіакатастрофі військового літака Ан-26 курсанта Харківського університету ВПС України імені І. Кожедуба Віталія Вільхового, передають Патріоти України.

Йому вдалося вижити у жахливій аварії, однак, на жаль, він помер від опіків у лікарні наступного дня після падіння літака. 20-річного хлопця поховали в селі Волиця рідного йому Сокальського району (щоб подивитися фото і відео, доскрольте новину до кінця).

Так, попрощатися із Віталієм прийшли сотні людей: рідні, друзі, військові і просто небайдужі. На кладовище вони принесли гору квітів.

Віддати останню шану курсанту прийшов і військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко. "Не існує таких слів, щоб передати всю біль і гіркоту втрати батьків та рідних, які сьогодні прощалися з Віталієм. У тебе все життя мало бути попереду, але доля склалася інакше. Це був твій останній політ, який тепер триватиме завжди. Спочивай із миром", – написав він згодом у Facebook.

Зазначимо, що напередодні, 29 вересня, в Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького керівний склад повітряного командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України разом із представниками силових структур Львівщини та у супроводі почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного зустріли тіло загиблого курсанта Вільхового. Того ж дня з Віталієм прощалися на Меморіалі слави у Харкові.

"Військовослужбовці повітряного командування "Захід" висловлюють глибокі та щирі співчуття близьким та рідним Віталія. Майбутній навіки пілот. Вічна і світла пам’ять!" – зазначили в повітряному командуванні "Захід".

У зв’язку зі смертю мешканця Сокальського району Віталія Вільхового, відповідно до розпорядження голови Сокальської райдержадміністрації, 30 вересня 2020 року в Сокальському районі оголошено Днем жалоби. В РДА, на знак скорботи за загиблим, попросили приспустити Державний прапор України із траурною стрічкою на адміністративних будівлях органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності. Крім того, відмінити проведення розважально-концертних заходів та спортивних змагань.

Нагадаємо: Віталій Вільховий народився 27 червня 2000 року у селі Соснівка Сколівського району Львівської області. Хлопець із дитинства мріяв літати. Він закінчив Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, далі вступив до університету в Харкові на льотний факультет. Під час навчання був заступником командира взводу.

Серед усіх 26 загиблих 25 вересня в авіакатастрофі з Ан-26 під Чугуєвом вдалося ідентифікувати тіло лише Віталія, оскільки інші військові сильно обгоріли і їхні тіла мають пройти ДНК-експертизу.

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...