"Отримуємо наказ - ...бошимо по ворогах": Танкіст, який провів п'ять років у полоні "ДНР", повернувся на фронт

Богдан Пантюшенко був заручником терористів "ДНР" із січня 2015-го до грудня 2019 року.

Український танкіст, колишній заручник терористичного угрупування "ДНР" Богдан Пантюшенко знову пішов на фронт, служить у тому самому підрозділі, що й до полону. Про це він 3 жовтня написав у Facebook, передають Патріоти України.



"У загальному все непогано. Щодо бойової підготовки, то можна сказати коротко: отримуємо наказ – ...бошимо по ворогах. Техніка, звичайно, не найновіші зразки, але справна і готова до застосування, проблем із боєкомплектом та пально-мастильними матеріалами не спостерігається, люди підготовлені", – повідомив військовослужбовець.

Водночас у частині є проблеми з патріотичним вихованням, що частково пов'язано з поганим сигналом українського телебачення, зазначив Пантюшенко. "Військовослужбовці недостатньо орієнтуються в політичній ситуації в Україні та світі, отже, не в змозі об’єктивно відрізнити своїх від ворогів. Багато хлопців із Луганської, Донецької та інших південно-східних областей, і я приємно здивований, що вони україномовні. Слухають переважно російських виконавців, бо альтернативи в цих регіонах просто немає", – розповів він.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...