Отримувач коштів мав ініціали "правоохоронця": На Донеччині після візиту поліції з картки померлого зникли гроші

У Слов'янську Донецької області 25 травня з будинку, де померла людина, зникли блокнот із паролями до банківських карток та 12 тис. гривень із рахунку покійного. Це сталося після візиту правоохоронців, а особа, якій перерахували гроші, має такі ж ініціали, як і один із співробітників поліції. Про це повідомив син покійного Богдан Красовський, передають Патріоти України.

Його батько жив сам у приватному будинку в місті Слов'янськ і помер близько 10:00 ранку 25 травня. Поліцію на місце події викликав лікар швидкої допомоги. "Об 11:15 копи вийшли з дому батька. Я це запам'ятав, тому що вони дали мені номер катафалка, який міг би забрати тіло, і на телефоні зафіксовано, що об 11:16 я туди телефонував", – розповів чоловік.

Близько 15:00 він помітив, що з банківської картки батька пропали гроші. "Я знав пароль до "Приват24", і підкреслюю, що його знав тільки я. Тому що батько цим додатком не користувався, а з нього я оплачував йому комунальні послуги. Тобто він не знав пароля й нікому не міг його розповісти. Я знав, що він цією кредиткою користувався, і хотів дізнатися, яка там заборгованість, щоб оплатити її. І тут я бачу, що там була транзакція о 11:15 на невідому картку і невідомій особі. Хтось із додатка просто переказав собі 12 тис. гривень", – розповів Красовський.

Він зазначив, що у зниклому блокноті був також пароль до мобільного банкінгу. Як стверджує Красовський, він звернувся до поліції, але копи без довідки з банку про переказ грошей не захотіли реагувати. Для того, щоб отримати інформацію про зняття коштів, синові покійного потрібно було показати довідку про смерть власника рахунку.

"Після розголосу і звернень моїх колег у пресслужбу поліції Слов'янська до мене знову прийшли правоохоронці та погодилися прийняти заяву в усній формі й попросили принести, коли зможу, транзакцію", – зазначив потерпілий.

За його словами, після розголосу ситуації в соціальних мережах увечері 26 травня його запросили в поліцію, де повернули всі гроші. Інцидент списали на шахраїв.

"У відділку мені розповіли, що сьогодні в поліцію звернувся чоловік, якому 25 травня на рахунок "впали" 12 тисяч із картки мого батька. Він не хоче чужого й зайвих проблем, тому віддав ці гроші в поліцію. Я запитав, як на рахунок цього чоловіка взагалі потрапили кошти. Наскільки я знаю, щоб отримати доступ до додатка "Приват24", треба знати пароль і мати на руках телефон. Пароль знав тільки я і блокнот, який досі не знайшов. Телефон теж увесь час перебував тільки в будинку. Мені відповіли, що це все шахраї", – пояснив потерпілий.

У поліції Слов'янська зі свого боку повідомили, що за цим фактом проводиться службове розслідування, після чого матеріали буде передано в ДБР.


Джерело: ТСН.ua

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...