Оце так! Астрономи засікли дивний сигнал з космосу, який повторюється кожні 22 хвилини

У нашій галактиці виявлено об'єкт, який випромінює дивні радіосигнали. Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому в науковому журналі Nature, передають Патріоти України.

Дивний радіосигнал виходить з точки на відстані 15 тисяч світлових років від нас. Вчені припускають, що його може випускати невідомий досі тип зірки.

Незвичайний космічний об'єкт під назвою GPM J1839-10 випромінює радіохвилі кожні 22 хвилини. Це неймовірно повільно порівняно з іншими джерелами пульсуючих радіохвиль. Більш того, виявилося, що вчені записували його понад 30 років, проте досі йому вдавалося вислизати від нашої уваги.

Наразі вчені припускають, що джерелом дивного радіосигналу, який триває близько 5 хвилин, є магнетар з дуже повільним обертанням. Якщо це так, то це суперечить даним, якими володіє сучасна наука.

"Якщо припустити, що це магнетар, цей об'єкт не повинен випромінювати радіохвилі. Але ми їх бачимо. І ми говоримо не лише про невеликий спалах радіовипромінювання. Він випускає хвилі вже принаймні 33 роки. Який би механізм не стояв за цим, він надзвичайний", - кажуть дослідники.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...