Оце так: Більш як 40% американців вважають можливою громадянську війну в США

Більш ніж дві п'ятих американців вважають, що громадянська війна хоча б якоюсь мірою ймовірна в найближчі 10 років. Про це свідчать дані опитування YouGov і The Economist, передають Патріоти України.

Так, 65% всіх респондентів заявили, що політичного насильства стало більше з початку 2021 року. Трохи менше, 62%, вважають, що політичного насильства стане ще більше в найближчі кілька років.

Учасників опитування також запитали: "Заглядаючи в найближчі 10 років, як ви думаєте, наскільки ймовірно, що в цій країні буде громадянська війна?". Серед усіх громадян США 43% заявили, що громадянська війна хоч трохи ймовірна.

Серед демократів і незалежних виборців цей показник становив 40%. Але серед республіканців 54% заявили, що громадянська війна хоч трохи ймовірна. Як зазначає The Guardian, більшість експертів вважають, що повномасштабний збройний конфлікт, подібний до американської громадянської війни 1861-1865 років, малоймовірний.

Але багато хто побоюється посилення політичного поділу і явного політичного насильства. Особливо у зв'язку з тим, що політики-республіканці, які підтримують брехню екс-президента Дональда Трампа про фальсифікації на виборах, балотуються в конгрес, в губернатори і на ключові посади на виборах в штатах.

Напередодні сенатор від Південної Кароліни Ліндсі Грем передбачив "заворушення на вулицях" у випадку, якщо Дональду Трампу буде пред'явлено звинувачення в зберіганні їм секретних документів після того, як він покинув Білий дім. Раніше в цьому місяці документи були виявлені ФБР в будинку Трампа.

Через це сенатор зіткнувся з критикою. Колишня виконувачка обов'язків заступника генерального прокурора Мері МакКорд заявила, що подібні висловлювання "дійсно мобілізують людей і вони щось роблять".

"6 січня (день, коли в 2021 році прихильники президента-республіканця штурмували Капітолій – ред.) стало результатом такої ж тактики президента Трампа і його союзників", – вважає МакКорд.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...