Оце так! Деякі райони Німеччини більше не хочуть приймати біженців з України

У Німеччині через надмірний рівень міграції деякі райони та муніципалітети заявили про обмеження можливості прийому нових біженців, зокрема й з України. Про це заявив президент Німецької асоціації районів (DLT) Рейнхард Загер, передають Патріоти України.

Зважаючи на постійний високий рівень міграції, округи Німеччини знову попереджають про надмірні вимоги. "Кілька районів і муніципалітетів переповнені регулярною та нелегальною міграцією. Інтеграція всіх людей більше неможлива. Проблеми стають все більшими й більшими", – заявив Загер.

За його словами, саме тому райони більше не хочуть приймати біженців з України. "При всій важливій солідарності з Україною ми вдаємося до питання, чи потрібно стільким людям з країни, яку атакує Росія, приїхати до нас", – додав він, зазначивши, що лише в районі Баден-Вюртемберзі проживає вдвічі більше українських біженців, ніж у всій Франції.

Натомість він запропонував українцям залишатись у безпечних місцях на заході України. "Можливо, Польща також була б готова прийняти більше українських біженців, якби була підтримка з боку ЄС", - зауважив Загер.

Він розповів, що кількість шукачів притулку падає, але "справжньої зміни тенденції" не передбачити. Взимку цифри завжди знижувалися. Крім того, попри обіцянки федерального уряду, малоймовірно, що кількість депортацій істотно зросте.

"Осіннє оголошення канцлера Олафа Шольца про те, що держава "нарешті масово депортуватиме" людей, було нічим іншим, як заспокійливою пігулкою з гірким присмаком, оскільки вона не спрацювала", прокоментував президент DLT.

Від імені округів він закликав до "послідовного захисту кордонів Німеччини, доки зовнішні кордони ЄС є такими пористими", щоб запобігти в'їзду в країну мігрантам без перспективи захисту притулку. Він також запропонував "масштабні політичні дебати", зазначивши, що більше ніж 300 тис. людей на рік неможливо приймати. "Необов’язково називати це верхньою межею, але опис виміру того, що є доступним, необхідний", - наголосив Загер.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...