Оце так фарт! Шукач скарбів знайшов золоту 800-річну брошку вартістю понад 100 тисяч доларів

Шукач скарбів Девід Едвардс, який проживає в Уельсі, вирушив на чергове «полювання за скарбами» з металошукачем, передають Патріоти України.

«Був уже вечір, стояла темна похмура погода, коли я вийшов після роботи. До заходу сонця залишалося близько години, тому чудес я не чекав», — наводить його слова видання Daily Mail. Проте вже за пів години металошукач спрацював. 44-річний батько двох дітей знайшов у полі неподалік свого будинку золоту брошку зі смарагдом, виготовлену, як визначили експерти, близько 800 років тому.

Унікальна прикраса вагою чотири грами була виготовлена у XIII столітті та належала знатній персоні — можливо, герцогу чи графу.

На аукціоні вартість знахідки британця може сягнути 100 тисяч фунтів (понад 130 тисяч доларів). Будь-які доходи, які Едвардс отримає від продажу брошки (влада ще не прийняла рішення — чи він повинен продати його музею або ж отримає право залишити цю річ собі), повинні бути розділені з власником поля.

Несподівана ситуація: На Житомирщині вчитель порізав ножем своїх колишніх учнів

субота, 27 квітень 2024, 17:59

На Житомирщині вчитель з ножем напав на своїх колишніх учнів, внаслідок чого один з них загинув. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві. Про це інформують поліція Житомирщини та Житомирська обласна прокуратура, передають Патріоти України...

Це варто знати! Кого стосуються обмеження щодо видачі документів консульствами України за кордоном - роз'яснення юриста

субота, 27 квітень 2024, 17:30

Обмеження щодо видачі документів консульствами України стосується всіх чоловіків призовного віку (від 18 до 60 років), які перебувають за кордоном. Це не залежить від того, як давно вони перетнули кордон і скільки проживають в іншій державі, якщо ці ос...