Оце так! На Сонці стався найбільший спалах за майже два десятиліття

У вівторок, 14 травня, на Сонці стався найбільший спалах за майже два десятиліття. Про це повідомляє The Washington Times.

Подія сталася всього за кілька днів після того, як сильні сонячні бурі охопили Землю і створили сліпуче північне сяйво в незвичних місцях.

За даними вчених, це найбільший спалах у поточному 11-річному сонячному циклі, який наближається до свого піку. Доброю новиною є те, що цього разу Земля перебуває поза лінією вогню, тому що спалах стався на частині Сонця, що обертається далеко від нашої планети.

Як повідомляється, яскравий спалах зафіксувала обсерваторія сонячної динаміки НАСА. Він був найсильнішим із 2005 року.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...