Оце так: На Тернопільщині чоловік, який спочатку відмовився від мобілізації, попросився до армії

У Кременецькому районі Тернопільської області судили чоловіка, який відмовився від мобілізації. Проте на судовому засіданні він захотів служити в армії. Про це йдеться у вироку Кременецького районного суду Тернопільської області, передають Патріоти України.

За даними суду, 26 жовтня 2022 року чоловіка визнали придатним до проходження військової служби. 27 жовтня він отримав повістку та повинен був прийти до військкомату 31 жовтня. Проте чоловік проігнорував виклик та не хотів мобілізуватись.

На суді підозрюваний свою провину визнав та розкаявся. Він заявив, що забув, на яку дату йому призначили прийти до військкомату, а згодом не приходив, бо усвідомлював, що йому загрожує кримінальна відповідальність. На суді чоловік заявив, що хоче служити в армії та просив його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 КК України та засудив його до 3 років позбавлення волі, замінивши цей термін на один рік умовного покарання.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...