У пошуках крайнього: Найєм заявив, що за захист ТЕС відповідають їхні власники - держагентство встановило захист тільки на підстанціях "Укренерго"

Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм заявив про те, що його відомства, яке спеціально створено для захисту енергооб'єктів, не має захищати ТЕС. Замість цього вони займаються захистом розподільчих підстанцій "Укренерго". Також Найєм зазначив, що для захисту об'єктів від ракет (третій рівень захисту) не вистачає коштів, передають Патріоти України.

Про це Найєм написав в своєму Telegram-каналі. "Ми працюємо над захистом лише розподільчих підстанцій "Укренерго". Це 22 найбільш критичні підстанції основної мережі компанії у 14 областях, з напругою 750 кВ та 330 кВ. Наша команда є замовником робіт по будівництву споруджень другого та третього рівня захисту – від дронів та ракет", – написав він.

Під час останніх масованих обстрілів підстанції, на яких збудували захисні споруди другого рівня, також зазнали ударів. Усе обладнання, яке було захищено цими спорудами вціліло, заявив Найєм. Однак він додав, що якщо агенство доручать займатись захистом ТЕС, вони виконають це завдання.

"Що стосується третього рівня захисту, будівництво цих споруд недофінансоване і потребує більшої уваги з боку Уряду", – пояснив він. Водночас захищати ТЕС за словами Найєма мають власники.

"За замовчуванням це відповідальність власників обʼєктів – приватних та державних компаній. Таких як, наприклад, "Центренерго", ДТЕК та інші. Кабінетом міністрів була прийнята спеціальна постанова № 1482, яка значно спрощує процедури будівництва захисних споруд обʼєктів критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору", – сказав він.

"Мав би померти, але живий": Журналіст і письменник Станіслав Асєєв потрапив з-під Очеретиного до шпиталю

середа, 1 травень 2024, 11:44

Український журналіст і письменник Станіслав Асєєв, який воює у складі ЗСУ на одному з найгарячіших напрямків фронту, дістав контузію і потрапив до шпиталю. Про це він повідомив у соцмережі X у середу, 1 травня, передають Патріоти України. «Я живий, хо...

Стане більше: У Міноборони озвучили плани щодо розвитку мережі рекрутингових центрів

середа, 1 травень 2024, 11:28

До середини червня 2024 року в Україні мають запрацювати близько 30 центрів рекрутингу української армії. Наразі відкрито 18 таких центрів. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін у коментарі "Укрінформу". Зокрема, він повідомив, щ...