Оце так пощастило! Жителі Франції отримали в спадок квартиру і знайшли у ній… полотно вартістю 1,5 мільйона євро

Полотно французького живописця XVIII століття Жана-Оноре Фрагонара, яке не бачили більше двох сотень років, випадково виявила родина з департаменту Марна. На картину "Читаючий філософ" роками ніхто не звертав уваги, поки квартира не перейшла новим власникам, передають Патріоти України.

Ця картина - невеликий овальний портрет у стилі рококо, зауважив експерт аукціонного дому Encheres Champagne, коли проводив інвентаризацію. Взявши картину в руки, він звернув увагу на ледь помітні ініціали художника на зворотному боці позолоченої рами.

"Не дивлячись на шари пилу і пожовклий лак, стиль автора був абсолютно пізнаваний", - каже Стефан Пінта з паризької експертної фірми Turquin, яка підтвердила справжність полотна. Він уточнює, що художник досяг вершини свого таланту, писав віртуозно і швидко, іноді наносячи фарбу на полотно пальцем. Картина є зменшеною версією такої роботи Фрагонара "Філософ", яка зберігається в Гамбурзькому Кунстхалле.

Жан-Оноре Фрагонар створив понад 550 картин і став відомим завдяки романтичним і безтурботним сюжетам за участю закоханих богів і аристократів. "Читаючий філософ" - рідкісний виняток, полотно, на якому він зобразив стриману літню людину, яка вивчає тексти. Картину, що датується 1768-1770 роком, виставлять на аукціоні в Еперне від 26 червня. Її оцінюють в 1,5-2 мільйона євро.

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...