Оце так поворот: Яблучний пиріг звинуватили... в расизмі та геноциді

Боротьба з расизмом у світі іноді набуває несподівані форми. У расизмі, геноциді та зв'язках з колоніальним минулим звинуватили … яблучний пиріг. Ця страва вважається одним із символів американської культури. Існує навіть приказка "as American as apple pie" - тобто настільки типовий для американського способу життя, "як яблучний пиріг", передають Патріоти України.

Однак ведучий колонки про їжу в англійській газеті The Guardian Радж Пател, британець індійського походження, заявив у своїй статті під назвою «Продовольча несправедливість має глибоке коріння: почнімо з яблучного пирога Америки», що цей популярний десерт пов'язаний з «масштабним і безперервним геноцидом корінних народів».

За словами Патела, яблука в Америку завезли європейські колонізатори — і насаджували там яблуні, як символ цивілізації. Цукор у скоринці пирога асоціюється у автора з работоргівлею в Новому Орлеані (оскільки цукрова тростина була завезена до США єзуїтами в 1751 році). І картата тканина, на якій за традицією залишають остигати пиріг — це «культурна апропріація» у американських індіанців.

Багато хто з користувачів соцмереж визнали це пародією на боротьбу за права людини. «Звинувачувати в расизмі яблучний пиріг — це просто смішно», «Я не потерплю замаху на мою свободу їсти десерти», «Це просто дискредитує боротьбу з расизмом», — обурювалися в коментарях.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...