Оце так поворот: Ліки від артриту виявилися здатними пришвидшити одужання від COVID-19

Компанія Eli Lilly and Co оголосила, що її ліки від ревматоїдного артриту скорочують період одужання пацієнтів з COVID-19, яких госпіталізували. Особливо він ефективний при застосуванні у поєднанні з іншим препаратом під назвою remdesivir, передають Патріоти України.

Як пише Reuters, ліки від артриту мають назву baricitinib і продаються під брендом Olumiant. Компанія-виробник стверджує, що вони пришвидшують одужання пацієнтів з COVID-19 приблизно на день у порівнянні з тими, кого лікували лише за допомогою remdesivir. Видання нагадує, що останній отримав дозвіл на екстренне застосування в США у травні.

Таке рішення було ухвалене після того, як дослідження виявили, що препарат скорочує термін госпіталізації заражених коронавірусом пацієнтів на 31%. В компанії Eli Lilly and Co кажуть, що збираються почати обговорення з Управлінням з продовольства і медикаментів США про отримання дозволу на екстренне застосування baricitinib.

Підставою стануть результати дослідження із залученням більше тисячі пацієнтів. Ліки від артриту можуть допомогти лікарям придушити потенційно смертельну імунну реакцію на COVID-19, яку називають "цитокіновим штормом".

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...