Оце так поворот! Любов до кави при вагітності впливає на зріст майбутніх дітей - вчені вразили висновком

Американські лікарі провели аналіз даних жінок та їхніх дітей та відзначили цікаву закономірність - діти, матері яких вживали багато кофеїну в першому триместрі вагітності, мали менший зріст, ніж їхні однолітки, передають Патріоти України.

Дослідження проводили вчені з Національного інституту здоров'я США. Вони проаналізували дані двох попередніх тривалих обсерваційних досліджень вагітних, у яких відслідковувалося їхнє здоров'я, а також здоров'я їхніх дітей до восьми років. У межах цих спостережень у матерів вимірювали рівень кофеїну та його похідного – параксантину. Потім вони порівняли результати зросту та ваги дітей, народжених цими жінками.

В обох наборах даних діти, народжені від матерів з низьким рівнем споживання кофеїну, в середньому були трохи вищими, ніж діти, народжені від матерів, які споживали більше кави. Цей розрив у зрості став помітним до чотирьох років і збільшувався до восьми років. Залежно від набору даних, різниця коливалася від 1,5 до 2,2 сантиметра до кінця спостережень.

Важливо відзначити, що цей взаємозв'язок між кофеїном і зростом спостерігався навіть тоді, коли споживання кофеїну вагітними жінками було в чотири і більше разів меншим за рекомендовані для вагітних жінок 200 мг.

Інші дослідження виявили зв'язок між споживанням кофеїну понад 200 міліграмів на день (близько однієї-двох чашок кави) під час вагітності та негативними наслідками для здоров'я дітей, включаючи зниження маси тіла при народженні.

Автори дослідження зазначають, що цей ефект має правдоподібне пояснення. Кофеїн може проникати через плаценту і досягати плоду, і ні плацента, ні плід не виробляють фермент, який дозволяє повністю розщеплювати цю речовину, а це означає, що вона може накопичуватися в тканинах плоду. Потім кофеїн може впливати на гормональну систему дитини, уповільнюючи її зріст.

Міноборони оприлюднило ролик, який є плагіатом американського: ЗМІ стверджують, що "креативила" дружина Тимошенка, ексфункціонер ОП відреагував (відео)

субота, 11 травень 2024, 23:52

Колишній заступник глави ОП та чинний радник міністра оборони Кирило Тимошенко вимагає вибачень від видань "Детектор Медіа" та "Української Правди", передають Патріоти України. У суботу, 11 травня, "Детектор Медіа" написало, що новий відеоролик від Мін...

Тисячі українських чоловіків у Польщі готові їхати далі, а не вертатися до України, - ЗМІ

субота, 11 травень 2024, 23:40

Польща пообіцяла Україні допомогти з поверненням чоловіків призовного віку: тисячі українців можуть переїхати в інші країни, щоб уникнути цього. Про це пише Forbes, передають Патріоти України. Видання вказує, що набуття в Україні чинності нового закону...