Оце так поворот: Проти Зеленського відкрили провадження через смерть морпіха Журавля на Донбасі

Суд задовольнив скаргу батька загиблого під Зайцевим морпіха Ярослава Журавля і зобов'язав Державне бюро розслідувань (ДБР) почати провадження про нібито вчинення президентом Володимиром Зеленським дій, у результаті яких бійця не вдалося врятувати. Про це повідомив волонтер Гліб Бабіч на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що відповідну постанову ухвалив Печерський районний суд Києва. Раніше Сергій Журавель звертався безпосередньо до ДБР, однак там у відкритті провадження йому відмовили.

"Перша, маленька, але – перемога в справі Ярослава Журавля. Печерський суд задовольнив скаргу батька Сергія Журавля на ДБР. Яке відмовилося порушувати справу з розслідування дій і бездіяльності Зеленського, які привели до загибелі морпіха. Суд зобов'язав ДБР внести заяву до єдиного реєстру, і почати слідчі дії, до яких їх зобов'язує закон", – написав Бабич.

Видання "Цензор.нет" опублікувало копії поданого батьком Журавля позову проти Зеленського. У ньому йдеться, що президент наказав головнокомандуючому Збройних сил Руслану Хомчаку "заборонити залучення особового складу підрозділів спеціального призначення для подальшого проведення рятувально-пошукових заходів" біля населеного пункту Зайцеве Донецької області. Саме тому, як зазначено у позові, і загинув Ярослав Журавель.

Крім того, в документі батько військового вказав, що Зеленський як головнокомандуючий віддав відповідний наказ, тому що хотів привернути увагу громадськості до "власних помилкових переконань про можливість припинення агресії РФ проти України шляхом заборони підрозділів ООС за призначенням уздовж лінії розмежування".

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...