Оце так поворот! Росія обхідними шляхами отримує не лише елітний західний алкоголь, а й українську горілку

Західні санкції, введені проти Росії у зв'язку з вторгненням в Україну, ніяк не завадили поставкам імпортного алкоголю на територію агресора, а деякі виробники, які заявили про відхід з РФ, насправді збільшили поставки в Росію, передають Патріоти України.

Як повідомляє проект "Можем объяснить" Poligonmedia, обходити обмеження Москві допомагають компанії з країн Балтії та Чехії. Також повідомляється про те, що багато європейських компаній, які заявили про відхід з Росії, не виконали свою обіцянку.

Так французький концерн Pernod Ricard, що займається виробництвом віскі Chivas Regal, горілки Absolut, коньяку Ararat, джину Beefeater у березні 2022 року заявив про припинення експорту своєї продукції до Росії, проте поставки тривали.

Про вихід з Росії збрехав і чеський виробник пива Budweiser Budvar. З березня цей концерн поставив до Росії понад 1 млн літрів пива на суму понад 1 млн доларів.

Основним покупцем пива виявилася "Московська пивоварна компанія". Завдяки безперервним поставкам її прибуток у військовий рік виріс в два з половиною рази порівняно з мирним часом (3,3 млрд замість 1,4 млрд).

До Росії ввозиться навіть український Nemiroff. Поставки здійснюють посередники з країн Балтії. Таким чином український алкоголь опиняється на полицях магазинів формату duty Free в 7 російських аеропортах.

Частина західного вина закуповується спеціально для чиновників і силовиків. В рамках держзамовлення західний алкоголь активно закуповує підприємство "Ясень", серед засновників якого - Служба зовнішньої розвідки РФ і Мінмайно.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...