Оце так поворот: Синоптикиня пояснила, чому цього року в Україні може не бути бабиного літа

Цього року в Україні може не бути бабиного літа – періоду, коли після похолодання приходить відчутне потепління. Наразі в нашій країні триває метеорологічне літо, а зниження температури у низці областей є тимчасовим, передають Патріоти України.

Про це в інтервʼю OBOZ.UA сказала начальниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко. Вона зазначила, що бабине літо буває не кожного року.

За словами синоптикині, бабине літо зазвичай визначають так: спочатку закінчується літо, тобто спостерігається суттєве похолодання, вночі може бути навіть до 0 градусів або слабкий мінус, а потім – кілька днів дуже теплої погоди.

"Але у нас досі триває метеорологічне літо. Причому, бабине літо буває не щороку. Все залежить від того, як підуть процеси", – пояснила Адаменко.

Вона додала, що літо може тривати фактично до кінця вересня.

"Вересень стає в Україні літнім місяцем. Торік було так, можливо, й цього року. Отже, це вже тенденція", – зауважила метеорологиня.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...