Оце так поворот: Українців з Балі відпускають додому з обсервації, документи вже готові

Українців, які прилетіли з Балі до повного закриття кордонів через спалах коронавірусу, збираються відправляти по домівках. Їм уже роздали бланки про згоду залишатися на самоізоляції, а готелю "Козацький" дали відмашку готуватися до виселення тимчасових постояльців, передають Патріоти України.

Ще вранці з'явилася інформація про те, що готуються списки тих, кого треба відвезти до Полтави і Харкова. Пізніше цю інформацію підтвердив і міністр інфраструктури Владислав Криклій. "Всі, у кого негативний результат ПЛР – їдуть додому на самоізоляцію. Людей з позитивним результатом поки немає", – сказав він.

За словами джерела, близько 14:00 працівники готелю почали збирати інформацію про кожного: ПІБ, місто і чи потрібен їм трансфер додому. За деякий час їм почали роздавати бланки про згоду на самоізоляцію. Відповідно до зазначеної там інформації, їм потрібно залишатися в межах своїх квартир протягом 14 днів.

Як розповіло джерело, в чаті повідомили про те, що бланки потрібно заповнювати заднім числом – 30 березня, днем, коли вони прилетіли. При цьому, приземлилися в Україні вони лише 30 березня. Отже, за цими документами вони офіційно з моменту прильоту перебувають на самоізоляції, а не на обсервації, де вони провели неповних 5 днів.

Також один із учасників чату розповів, що за словами працівниці готелю, вони отримали вказівку від міністерства інфраструктури готуватися до виселення і подальшої дезінфекції будівлі. Перед відправкою додому всім учасникам обсервації повинні видати результати ПЛР-тесту, довідку про проходження обсервації та документ про згоду на самоізоляцію.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...