Оце так поворот: Вчені встановили зв'язок між щедрістю і тривалістю життя

Що більше людина без вигоди ділиться грошима з іншими, тим довше вона живе. Так вважають американські та німецькі вчені, передають Патріоти України.

Науковці, щоб довести свою думку, порівняли середню тривалість життя у 34 країнах (України немає) на шести континентах та кількість безкорисливих виплат у них. Безкорисливими виплатами вчені вважали приватні перекази (пожертвування фондам чи іншим людям) та державні (субсидії, пенсії).

Згідно з дослідженням, у Франції та Японії найбільший рівень щедрості та найнижчий рівень смертності серед досліджуваних країн. У середньому громадяни віддають іншим людям чи організаціям 68-69% свого середнього доходу за життя. У цих країнах ризик смерті для людей від 65 років удвічі менший, ніж в Китаї або Туреччині. Там без вигоди діляться від 44 до 48% середнього доходу за життя.

У країнах Африки на південь від Сахари та у Південно-східній Азії найвищий рівень смертності та найнижчий відсоток безкорисливого доходу. Водночас багатство країни не завжди впливає на щедрість та тривалість життя. У Південно-Африканській Республіці попри те, що країна більш розвинена за інші африканські країни, низький рівень безкорисливих виплат та висока смертність. Вчені заявляють, що говорячи про смертність в африканських країнах не варто забувати і про невисокий рівень медицини у цих країнах та епідемію ВІЛ, що зменшує шанси людей дожити до літнього віку.

У Південній Америці люди діляться приблизно 60% свого середнього доходу за життя. Рівень смертності там нижчий, ніж в Африці, але вищий, ніж у Західній Європі та Японії.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...