Оце так "схема": У Києві дороги задумали ремонтувати за допомогою… згущеного молока

У столиці співробітники одного з підрозділів "Київавтодору" через систему Prozorro оголосили тендер на закупівлю понад 1,2 тис. банок згущеного молока. На це звернув увагу нардеп Роман Грищук, передають Патріоти України.

"КП ШЕУ Солом'янського району КК "Київавтодор" оголосило закупівлю майже 500 літрів згущеного молока за рахунок киян. КПшка яка відповідає за стан тротуарів і доріг нашого району, схоже, вирішила влаштувати собі солодке життя", - написав він.

Він додав, що керівництву організації вже було направлено депутатське звернення, щоб "дізнатися про сучасні методи боротьби з бездоріжжям".

Як зазначено в специфікації, КП замовило 1285 банок згущеного молока по 38,90 грн за штуку. Таким чином солодощі обійшлися бюджету в майже 50 тисяч гривень.

Вивчити деталі тендеру можна на сайті Prozorro. У самому КП вже дали відповідь на цю інформацію, пояснивши, що згущене молоко видається в якості спецхарчування окремим категоріям працівників, які працюють у шкідливих умовах.

"Всього таких працівників понад 50 осіб. За одну зміну тривалістю від 8 до 12 год. працівник, який дихає асфальтобетоном або сміттям отримує 0,5 банки згущеного молока (не дуже багато?), за місяць відповідно 14-15 банок. Далі просто 50*14 = 700. Тобто цієї закупівлі вистачить тільки на 2 місяці", - наголошується в повідомленні.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...