Оце так схема! У Києві хотіли посипати дороги... сіллю з іонами срібла

Дарницьке управління освіти м. Києва збиралося закупити сіль із іонами срібла по 12,9 грн/кг. Нею збиралися посипати дороги. Загалом управління мало намір витратити на сіль для доріг майже 200 тис. грн. Про це повідомило Prozorro. При цьому там наголосили: інші управління освіти купували технічну сіль для посипання доріг за 2-3 грн/кг, передають Патріоти України.

Дарницьке управління освіти наполягало саме на такій солі

На дивиність наміру чиновників посипати дороги саме сіллю з іонами срібла вказали користувачі системи. Один із підприємців направив замовнику вимогу, щоб той вніс зміни до документації. "Не потрібно вигадувати дезінфікуючі властивості предмета закупівлі тим більше із вмістом іонів срібла!! Сіль коштує від 2,7 до 3,5 грн за 1 кг і у природі не існує дорожньої солі, збагаченої сріблом, золотом, платиною", – такими словами супроводив він вимогу.

У відповідь на це управління наполягло на тому, що для посипання доріг йому потрібна саме сіль зі сріблом. "Підтверджуємо, що зазначену в оголошенні кількість товару ми маємо придбати саме із зазначеними в оголошенні характеристиками", – наголосили чиновники.

Закупівлю вже відмінили

Також у Prozorro повідомили, що про цю історію вже доповіли меру Києва Віталію Кличку на сесії Київради 16 грудня. Не відомо, чи це мало якийсь вплив, проте нині торги на закупівлю солі з "чудодійними властивостями" скасували.


Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...

"Пішов добровільно – отримав довічне": Рідні військових влаштували у Києві на Майдані акцію за чіткі терміни служби

субота, 27 квітень 2024, 23:39

Маніпуляції влади з термінами демобілізації, аж до повної відмови до кінця невідомо якої тривалості війни, викликає обурення тих, хто роками по мобілізації захищає Україну та їх рідних. У центрі Києва зранку в суботу 27 квітня родичі військовослужбовці...